Lakberendezés – Tervezés

A  lakberendezési tervek elkészítését megelőzően, szükséges egy alapos, sok mindenre kiterjedő egyeztetés. Az első megbeszélések során ügyfeleimmel meghatározásra kerülnek a stílusbeli elképzelések, a funkcionális igények, és az alkalmazott színek, anyagok használata.

Lakberendezés III.ker. Kis Judit lakberendező másolataAmennyiben nincs határozott elképzelése, segítek, hogy mi az, ami az egyéniségéhez, életviteléhez, ízlésvilágához leginkább illik.

A munkát minden esetben saját felmérésem alapján kezdem el, vagyis nem az ügyfél által felmértek alapján, ami esetenként pontatlan lehet, illetve nem szakmabeli lévén nem biztos, hogy olyan adatokat is tartalmazna, ami szükséges a tervek elkészítéséhez! Amennyiben még csak tervrajzzal rendelkeznek, természetesen csak az átadott alaprajzokból kiindulva kezdődhet el a munka, de amint a falak megépítésre kerülnek, a kiviteli terveket már a megépültek szerinti felmérés alapján készítem el.

A lakberendezési tervek, az alaprajzi változatok megrajzolásával kezdődik, majd falnézeteket és színezett látványterveket készítek ( kézi, vagy 3D-s rajzok).

A lakberendezés során minden egyes munkafázis egy közös megbeszéléssel zárul, aminek folytatásaként készülnek el a további  tervek.

Minden egyes részletet együtt beszélünk meg, így a megrendelő folyamatosan részt vesz a tervezés menetében! A megbeszélések, egyeztetések nagyrészt, a helyszínen történik és nem telefonon, vagy levélben! (kivéve olyan esetekben, ahol az ügyfél távolléte miatt ez nem megvalósítható)

A felhasználásra kerülő anyagokat, általában az általam kiszállított mintadarabok, bemutató katalógusok alapján tudjuk kiválasztani, így Önnek nem feltétlenül kell plusz időt arra fordítania, hogy egyik üzletből a másikba járjon. 16 évnyi lakberendezői kapcsolat rendszeremnek köszönhetően, szükség esetén egyes üzletek a nyitvatartási időn túl is szeretettel várnak minket, ahol esetenként egyéni kedvezményeket is biztosítanak!

 A kiviteli tervek alapján lehetőség van az általam ajánlott kivitelezőktől árajánlatokat begyűjteni, így a lakáselújítás megkezdése előtt pontos tervet lehet készíteni a lakásfelújítás költségeire vonatkozóan.

  Kiviteli tervek hiányában ez lehetetlen lenne, mert pontos kiírás nélkül, a lakásfelújítás költségeire vonatkozóan, csak körülbelüli árat fognak adni a kivitelezők Önnek, ami váratlan anyagi kiadásokat fog eredményezni!   Pontos árajánlatok begyűjtéséhez tehát kiviteli tervek elkészítésére van szükség, a tervezés így lesz teljes!

Az üzletekből megvásárlásra kerülő termékek beszerzésében, rendelések elindításában, nyomon követésében, kiszállítás megszervezésében és átvételében is részt veszek, így a velem való együttműködésnek a tervezésen felül konkrét gyakorlati haszna van.

1. konyha tervezés 1b konyha

Több éve velem dolgozó, megbízható kivitelezőim segítségével, külön megállapodás szerint a kivitelezés, lakásfelújítás komplett lebonyolítását is el tudom vállalni.

(Erről bővebben a Lakásfelújítás – Kivitelezés menüpont alatt olvashat!)

Miért jó Önnek, hogy lakberendezővel terveztet, kiviteleztet?

 • Legfontosabb előnye annak, hogy valaki lakberendező segítségét veszi igénybe, hogy egy  lakberendező a sok pici elképzelésből egy egységet tud gyúrni. Teljes bizonytalanság, ötlet hiány esetén a helyes utat megtalálja. Ennek eredménye lehet egy olyan környezet, amit egyedül nem tudtak volna egészében megtervezni, úgy ahogyan azt egy szakember teszi.
 • A másik nagyon fontos érv, aminek sok régi ügyfelemet köszönhetem, az időhiány. Lakberendező megbízása esetén, a velem való egyeztetéseke kívül nem kell Önnek teendői rovására több időt fordítania tervezésre, üzletek sorozatos látogatásaira.
 • A kivitelezés – lakásfelújítás megkezdése előtt megbízható kivitelezők keresgélésével sem kell foglalkoznia, hiszen a többször kipróbált velem dolgozó szakemberek közreműködésével rugalmasan tudjuk a kivitelezést lebonyolítani, akik az esetlegesen felmerülő garanciális javításokra is garantáltan visszamennek Önhöz.
 • A házhoz szállított katalógusokkal, mintaanyagokkal, bejáratott üzlet,- és kivitelezői háttérrel, és sok éves szakmai tapasztalattal hatékonyan tudom segíteni a tervezést, kivitelezést és a beszerzést.
 • Nem csak teljes lakás tervezésére, hanem egy-egy fontosabb helyiség lakberendezési terveinek az elkészítésére is lehetőség van, pl. konyhatervezés, fürdőszoba tervezése, gyerekszoba tervezése stb.

Összegezve: tanácstalanságában, vagy időhiány miatt elnapolt lakásfelújítási szándékában, több mint 16 éves tapasztalattal tudom segíteni terveinek megvalósításában, mint lakberendező és tervezői művezető.

A lakberendezés és a felújítás végeztével a tervezésre, és felújításra szánt ingatlan forgalmi értéke   növekszik, vagy eladási szándék esetén, annak eladását elősegíti!

 000Kiknek ajánlom, hogy lakberendezői szolgáltatásaimat igénybe vegyék?

 •  Főleg azoknak, akik harmonikus, funkcionálisan átgondolt, szép otthonra, vagy munkahelyre vágynak.
 • Azoknak, akik tanácstalanok, vagy a mostani bőséges árukínálat miatt, vagy párjuk, üzlettársuk eltérő véleménye, gondolkodásmódja miatt nem boldogulnak a tervezéssel.
 • Azoknak, akik nem szívesen szeretnének, vagy nem is tudnának egy lakás tervezésével és kivitelezésével annyi időt eltölteni, hogy az ne akadályozza őket munkájukban, életvitelükben.
 • Valamint azoknak is, akik azért keresnek meg, mert a lakásfelújítás komplett lebonyolítását nem tudnák magukra vállalni vidéken vagy külföldön való tartózkodásuk, munkájuk miatt.
 • Azoknak akik nem csak látványterveket szeretnének, hanem konkrét helyszíni felmérésen alapuló terveket, ami biztosítja a kivitelezés közbeni minél kevesebb meglepetéseket!
 • Azoknak, akik olyan kiviteli terveket szeretnének, ami alapján csak kivételes esetekben kerülhet váratlan helyzetekbe!